Stroomopwaarts en Irado bieden opmaat naar werk

07-07-2016 Nieuws Redactie

Mensen in een leerwerktraject kunnen op allerlei plaatsen bij Irado worden ingezet, bijvoorbeeld bij het onderhoud aan de openbare ruimte

SCHIEDAM - Werklozen terug laten keren in het arbeidsproces. Dat is de reden dat Irado en Stroomopwaarts de handen ineenslaan. Samen gaan zij langdurig werkzoekenden uit de Waterweggemeenten zogenaamde leerwerktrajecten aanbieden. Vanmiddag ondertekenden beide partijen daartoe een overeenkomst.

Per jaar willen zij vijftig van dergelijke trajecten bieden. Zo'n periode van drie tot zes maanden, waarin een werkzoekende uit de bestanden van Stroomopwaarts, bij Irado ervaring opdoet en ondersteund wordt in het goed verrichten van zijn of haar werk, is een opmaat naar 'echt' werk, zo weten de initiatiefnemers. De kandidaten voor een leerwerktraject worden door de gemeenten aangewezen en behouden tijdens deze periode hun bijstandsuitkering.

Tijdens het leerwerktraject wordt voortdurend bekeken of de kandidaat bemiddelbaar is voor regulier werk. Zo ja, dan wordt de kandidaat via Irado voorgesteld bij een ‘reguliere baan’. De kandidaten kunnen op elke afdeling binnen Irado ingezet worden in de binnendienst en de buitendienst. En deelnemen aan bijvoorbeeld taaltrainingen en sollicitatietrainingen die Irado organiseert. De participatiecoach van Stroomopwaarts en een jobcoach van Irado begeleiden de kandidaten al tijdens hun werkstage in de zoektocht naar regulier werk.


Gerelateerd