Stroomopwaarts: 'Mooiste cadeau al binnen'

05-12-2016 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Het Heerlijk Avondje moet nog komen, maar Desiree Curfs heeft haar mooiste Sinterklaascadeau al binnen. Vanmiddag dreigde het even heel erg mis te gaan bij Stroomopwaarts in de Van Berckenrodestraat - het voormalige BGS - maar de afloop was.. heerlijk.

Een medewerkster van Stroomopwaarts verslikte zich tijdens de lunch. Was het de kroket uit de kantine, of de meegebrachte boterham, hoe dan ook schoot er iets in het verkeerde keelgat. Een Heimlichmanoeuvre bood geen soelaas en wat de toegesnelde bedrijfshulpverleners ook deden, de brok in de keel bleef zitten. Gelukkig probeerde men niet al te lang - er werd alarm geslagen. Binnen een half uur stond de traumahelikopter op de Maasdijk. En niet veel later was de 'patiënte' geopereerd. Ze verblijft nog een nachtje in het ziekenhuis, maar de verwachting is dat ze morgen al naar huis mag, aldus Stroomopwaarts-directeur Curfs.

Die is vooral opgelucht over het optreden van veel mensen. "Omdat we onder als personeel mensen hebben die minder in staat zijn om voor hun eigen welzijn te zorgen, hebben we een grote groep goed opgeleide BHV-ers", aldus Curfs. Ook al was hun optreden niet genoeg om de zich verslikte medewerkster opluchting te bieden, dat brachten zij de rest van het personeel, dat veel van de gang van zaken meekreeg, wel. Mensen werd op gepast afstand gehouden, en tegelijkertijd - en ook na vertrek van de collega naar het ziekenhuis - gerustgesteld. "Het gebeuren had veel impact. Maar toen de vader van de collega liet weten dat het probleem met de operatie was verholpen, was het gelijk ook goed, en kon ieder met een gerust hart Sinterklaas gaan vieren."


Gerelateerd