Stena bestelt vier nieuwe ferry's

15-04-2016 Nieuws Redactie

De Stena Hollandica aan de kade in Hoek van Holland; foto Joop van Houdt

HOEK VAN HOLLAND - Stena Line laat vier nieuwe zogenaamde Ropax-ferry's bouwen die mogelijk ook gaan varen op Hoek van Holland. De schepen zullen volgens planning worden afgeleverd in 2019 en 2020 door de Chinese werf AVIC. De ferry-operator nam een optie op nog eens vier schepen.

Volgens directeur Carl-Johan Hagman zijn de schepen een toonbeeld van efficiëntie en flexibiliteit. "Deze schepen zullen de meest brandstofzuinige ferry's ter wereld worden. Hiermee zetten we een nieuwe industriestandaard als het gaat om operationele prestaties, emissies en kosten." De schepen krijgen een ontwerp dat vijftig procent groter is dan de huidige standaard Ropax-schepen. Toch voldoen ze aan de emissiereductie- en efficiency-doelstellingen van Stena.

Het is de bedoeling dat de eerste vier schepen worden ingezet binnen het Stena Line routenetwerk in Noord-Europa. De schepen zullen een dekcapaciteit hebben van meer dan drieduizend meter voor vracht- en personenauto's in een zogenaamde 'drive-through-configuratie' en er is plaats voor zo'n duizend passagiers. De hoofdmotoren zullen LNG voorbereid zijn, maar kunnen ook draaien op methanol


Gerelateerd