Specialisten bij introductie Petje af

01-02-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Les krijgen van echte specialisten. Dat voorproefje krijgen de tieners die geïnteresseerd zijn in de weekendschool Petje af Waterweg. Op drie dagen in februari houdt de school introductiedagen.

Han Boxma vertelt dan hoe het is om als chirurg te werken; Gert-Jan Bavelaar heeft het over Specsavers en John Smits doet uit de oeken hoe je een eigen onderneming begint. De bedoeling is leerlingen van Petje af nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op te laten doen en ze kennis te laten maken met rolmodellen. 

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van tien tot en met veertien jaar uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis alles over een bepaald beroep, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp. Dat gebeurt op zondag, in zeven blokken van vier weken. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Er zijn ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. In november werd bekend dat Petje af Waterweg forse financiële steun krijgt van het Oranjefonds. Zie dit artikel.

De introdagen worden gehouden op 5, 12 en 19 februari, tussen elf en een uur. Ieder kind uit groep 6 tot groep 8 die naar school gaat in Maassluis of Schiedam is welkom. In Schiedam zijn de lessen op het Lentiz Life College. 

In Vlaardingen is de weekendschool al actief, in Schiedam en Maassluis wil het dit jaar van start gaan.