Shell Pernis installeert nieuwe kinderraad

03-09-2016 Nieuws Redactie

De nieuwe kinderraad met Jos van Winsen; foto: Kleine Ambassade

PERNIS -  Shell Pernis heeft een nieuwe kinderraad. Algemeen manager Jos van Winsen stelde de 24 kinderen deze week aan.

Het is derde kinderraad in successie die bij Shell op onderzoek uit kan gaan naar de wereld van de techniek en onderzoek. Ook zullen de leden van de raad de oliereus van adviezen gaan voorzien.

Kinderen uit groep 6, 7 of 8 van de basisschool uit alle gemeenten rondom Pernis, konden zich afgelopen maanden opgeven om in de raad zitting te krijgen. Uit de aanmeldingen is een gevarieerde groep samengesteld van jongens en meisjes uit Schiedam, Vlaardingen, Pernis, Spijkenisse, Poortugaal en Hoogvliet. De leden hebben een grote nieuwsgierigheid gemeen. Redenen die werden genoemd om deel uit te maken van de raad waren bijvoorbeeld dat werken in de techniek spannend is, dat het leuk is om nieuwe dingen te leren en de wens om een fabriek van binnen te zien. Ook voor nog ambitieuzere plannen is ruimte, want zoals kinderraadslid Niels aangaf: “Ik wil graag de wereld verbeteren.”

Aan de hand van verschillende themalessen en een excursie naar de fabriek van Shell Pernis doet de kinderraad kennis op van het bedrijf, van werken in de techniek, leren de leden over veiligheid en duurzaamheid. Verder gaan de kinderen in gesprek met medewerkers. Nadien zal de kinderraad komen met één of meer uitgewerkte adviezen.

 


Gerelateerd