Categorieën

Service

Schiedams Boekhuis ineens open

Schiedams Boekhuis ineens open
Nieuws

Schiedams Boekhuis ineens open

  • Redactie
  • 27-10-2015
  • Nieuws
Schiedams Boekhuis ineens open

SCHIEDAM - Het Schiedams Boekhuis is onverwacht snel toch open. Annette Jongen is nog druk doende met haar crowdfundingcampagne, maar zag ondertussen toch kans al vandaag haar boekhandel te openen.

Niet op Hoogstraat 156, zoals enkele weken geleden nog haar droom was, maar op nummer 104-106, in het pand waar voorheen gebroeders De Veld zaten met hun beeld-, geluid- en witgoedzaak.

Voor een zeer schappelijke prijs kon Jongen dit pand huren. Het is kleiner dan het pand waar zij op mikte, maar zeer netjes afgewerkt en ook aantrekkelijk ingedeeld. Een plek waar ze niet aan voorbij kon gaan, aldus Jongen.

Vanaf vandaag verkoopt zij daar tweedehands boeken. Als opstapje, om de mensen alvast bekend en vertrouwd te maken met het feit dat er weer boeken te koop zijn op de Hoogstraat. Geld voor de inkoop van nieuwe boeken heeft zij nog niet; die moet uit de financieringsronde komen.

Deze loopt onverwacht langzaam. 42 Procent van de veertigduizend euro die nodig is om een goede boekzaak te kunnen openen, is nu toegezegd. Het gaat dan om zeventienduizend euro, toegezegd door 85 mensen. Jongen richt haar pijlen nu op grotere partijen die voor een groot bedrag ineens garant kunnen staan. Voor de goede orde: de financiering is gebaseerd op investeringen. De deelnemers krijgen hun geld dus met rendement terug - als de boekenzaak een succes wordt.

Met de verhuurder van het nu betrokken pand heeft de winkelier de afspraak gemaakt tot december te kunnen huren tegen een 'ad hochuur'. Dan is bekend of de financieringscampagne geslaagd is, en kan het huurcontract worden omgezet in een langerlopende afspraak met een echte huur.

Jongen nodigt ieder die wil uit aanstaande vrijdag naar het Schiedams Boekhuis te komen om te spreken over de mogelijkheden om de crowdfunding snel tot een goed resultaat te brengen, onder de noemer dat meer mensen, meer weten en ieder idee mogelijk de doorslag geeft.