Categorieën

Service

Rotterdam: twee procent meer passagiers

Rotterdam: twee procent meer passagiers
Wonen

Rotterdam: twee procent meer passagiers

  • Redactie
  • 21-03-2017
  • Wonen
Rotterdam: twee procent meer passagiers
ROTTERDAM - Het vliegveld in Rotterdam kreeg in de laatste maanden van 2016 meer passagiers te verwerken. Ook al zit het regionale vliegveld aan tegen het maximum aan geluid dat het verkeer mag veroorzaken, het aantal vertrekkers en aankomers steeg in het laatste kwartaal met twee procent, ruim 6500 mensen. Dit ten opzichte van 2015.

Over heel 2016 is de groei niet meer dan 0,3 procent. Dat is fors minder dan de groei in Nederland: Amsterdam Schiphol en de vier regionale luchthavens kregen in het
vierde kwartaal ruim 16,8 miljoen passagiers te verwerken, over heel 2016 waren dat er 70,3 miljoen. Dat is een groei van 8,7 procent ten opzichte van 2015. Schiphol en het vliegveld in Eindhoven groeiden met meer dan negen procent. In Maastricht en op Eelde daalde het aantal passagiers.

Opmerkelijk is dat het aantal passagiers van en naar Rotterdam in het vierde en eerste kwartaal veel lager is dan in het tweede en derde. In de winterperiode ligt het volume tussen de 320 en 330.000 reizigers per kwartaal, in de zomerse kwartalen tussen de 490 en 500.000. Het vliegveld zet zichzelf neer als een zakenvliegveld en ook toeristenvluchten verwerkt. Overigens daalde het verschil tussen die zomerpiek en winterse stilte in 2016 wel iets. Dat kan er op duiden dat een groter deel van de reizigers afgelopen jaar zakelijk op reis was.

De Rotterdamse luchthaven is eigendom van de Schiphol Group, met als aandeelhouders de Staat der Nederlanden en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.