Categorieën

Service

PvdM Techniek zet molens van Schiedam in energiezuinig licht

PvdM Techniek zet molens van Schiedam in energiezuinig licht
Uit

PvdM Techniek zet molens van Schiedam in energiezuinig licht

  • Kor Kegel
  • 13-08-2017
  • Uit
PvdM Techniek zet molens van Schiedam in energiezuinig licht

De Drie Koornbloemen is een van de Schiedamse molens die door PvdM Techniek van Pieter van der Most perfect is uitgelicht

SCHIEDAM – Als de restauratie van molen De Walvisch aan de Westvest 229 voltooid is en in maart volgend jaar de molenwinkel is teruggekeerd uit De Drie Koornbloemen en ook de museummolen van De Nieuwe Palmboom is verhuisd naar De Walvisch, dan kan Pieter van der Most de kroon op zijn werk zetten waar het om de Schiedamse molens gaat.  

Dan zal PvdM Techniek ook De Walvisch fraai uitlichten. Met De Vrijheid, De Nieuwe Palmboom, De Noord en De Drie Koornbloemen verrichtte hij dat de afgelopen periode al. In opdracht van Stichting De Schiedamse Molens zorgde Pieter van der Most voor duurzame, energiezuinige verlichting.

PvdM Techniek uit Schiedam bevestigde de led-schijnwerpers op de balie van elke molen, op die wijze dat de molens zowel naar boven als naar beneden worden verlicht. PvdM deed dat in nauwe samenwerking met de Restauratiewerkplaats, gevestigd aan de Elzensteeg.  

Voorheen waren de Schiedamse molens ook al uitgelicht. Dat was met gasontladingslampen. Daarvan waren er echter verschillende stuk gegaan en het leek De Schiedamse Molens een goede gelegenheid om meteen voor duurzame energie te kiezen. Het past in het beleid, want de molens draaien op windenergie. ,,We hebben het meteen meegenomen in de gevelrestauratie van de molens,’’ zegt directeur en coördinator Hugo Boogaard. De molens behoren tot het belangrijkste cultureel erfgoed van Schiedam. De gevelrestauratie werd financieel mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, de gemeente Schiedam, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Stichting de Groot Fonds.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →