Pro6 sluit deuren

14-05-2016 Nieuws Redactie

Foto: Pro6

SCHIEDAM- Pro6 gaat sluiten. Het samenwerkingsinitiatief van zes ondernemers houdt over een maand op te bestaan. Twee van de zes creatieve 'makers' gaan samen verder in een nieuwe winkel.

Pro6 ('spreek uit proces') staat voor 'verbinden, combineren en continu in beweging blijven', verklaarden de initiatiefnemers bij de openng van de winkel annex tentoonstellingsruimte aan het begin van de Hoogstraat. Het ging toen om Michiel Gommers, Ike van Wageningen, Richard Velthuizen, Roel Pleune, Maartje van de Water en George Derksen die besloten hun creativiteit en ondernemingskracht te bundelen. Hun doel was de meubels die zij maakten onder de aandacht te brengen en te verkopen. Maar ook om ambachtelijk vakmanschap in de stad naar voren te brengen, en een ontmoetingsplek te zijn voor mensen met ideeën en creativiteit. En dat in combinatie met kunst en bijzondere initiatieven. In april vorig jaar ging de winkel open.

Nu blijkt dat zes ondernemende mensen ook weer nieuwe dingen aangaan. Want Pro6 was ook een initiatief van mensen die op zoek waren naar een 'echte baan', van mensen met een hart voor meubelmaken, maar ook met andere ambities. Zij vonden die baan, of wisten grote opdrachten binnen te krijgen. Tijd om andere wegen te gaan. “Het gaat er om in proces te zijn", stelden de founding-fathers al bij hun start.

Manon Elmendorp (kunstenares in beeld en op doek die recent het initiatief kwam versterken) en meubelstoffeerder Maartje van de Water gaan nu verder als duo. Zij zullen een andere winkel op de Hoogstraat openen.

Naschrift: Eerder vandaag schreven we dat Pro6 per 1 juni sluit; dit is gecorrigeerd. Verder schreef Schiedam24 als derde alinea: "Nu blijkt blijvend verbinden toch moeilijker dan wellicht toen gedacht. Alhoewel: de initiatiefnemers hebben altijd het tijdelijke – pop-up – karakter van hun winkel voor ogen gehad." Deze 'zaterdagochtend-alinea' is geschrapt. Verder verdient het gezegd te worden dat Manon Elmendorp deze maand een auto beschildert in PRO6 en dat tot 18 juni de themawandeling ‘Schiedammers maken...’ langs Pro6 loopt.


Gerelateerd