Petje Af start nog niet in Schiedam

03-05-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Weekendschool Petje Af begint deze maand nog niet in Schiedam. Coördinator Jolien van der Marel neemt meer tijd om de school van de grond te tillen en wil nu na de zomer met een groep van zo'n tien kinderen starten. Het was de bedoeling om in mei met een eerste lesblok aan de slag te gaan.

In Maassluis is afgelopen maanden wel een groep kinderen tussen de tien en veertien jaar gestart, die zich in het weekend alles wil laten uitleggen over een bepaald beroep, een sector in het bedrijfsleven of een maatschappelijk of cultureel onderwerp. Doel is de kinderen een voorproefje te geven van het werkzame leven en een oriëntatie op de maatschappij in het algemeen. Dit gebeurt door professionals les te laten geven en bij bedrijven en instellingen op bezoek te gaan.

In Vlaardingen functioneert Petje Af al sinds vorig jaar. Daar start aanstaande zondag een nieuw lesblok, dit keer in het teken van de Yets Foundation. Ook Schiedamse kinderen zijn daar welkom om een kijkje te nemen en te ervaren wat Petje Af is. De les start om elf uur en eindigt rond half drie. Plaats van handeling dit keer is de Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg. Ook in Maassluis zijn alle geïnteresseerde kinderen welkom; daar begint een lesblok over online-marketing. Aanmelden bij Van der Marel is gewenst.

Met deelname van Schiedamse kinderen aan deze lessen 'bij de buren' en de organisatie van extra introductiedagen zoals die ook al in het vroege voorjaar in Schiedam werden gehouden, hoopt Van der Marel genoeg kinderen enthousiast te maken om met een mooie groep na de zomer te beginnen. Tot dusver laat de animo om deel te nemen te wensen over. Locatiemanager Van der Marel mikt op ongeveer tien kinderen voor de begingroep. "Maar ook met vijf tot acht kinderen kunnen we een start maken."


Gerelateerd