Oostenrijkers winnen De Kuyper's Bar Fight

25-05-2016 Nieuws Redactie

Foto's: De Kuyper

SCHIEDAM - De Kuyper’s internationale ‘Bar Fight 2016’ is gewonnen door het team van het Oostenrijkse Acanto met hun Classic Peachtree Cocktail. Aconto werd geprezen om het bijzondere teamverband, de snelheid, flair én originaliteit van de optredens.

De zes finalisten voor de Bar Fight gisteren bij De Kuyper aan de Buitenhavenweg, kwamen uit Nederland, Hongarije, Zuid-Korea, Letland, Polen en Oostenrijk. Ieder team telde drie tot zes deelnemers. De Oostenrijkse winnaars gingen naar huis met de prestigieuze titel en een geldbedrag van tienduizend euro.

De Kuyper’s Bar Fight is een cocktailcompetitie die bartenders de kans geeft om in teamverband te laten zien welke techniek zij in huis hebben. Op een creatieve en originele manier, want alleen handigheid is in de Bar Fight niet voldoende; juist het plezier in het cocktailvak moet erin naar voren komen. Barteams konden zich aanmelden met een originele korte film.

De deelnemende cocktailbars werden beoordeeld in drie ronden: 'out of the box teamwork' met diverse intelligentie-, snelheids- en behendigheidstesten; 'blending & tasting', waarbij zowel het herkennen van bestaande likeuren als het maken van een eigen likeurblend centraal stonden én 'mixology & flair', waarin de deelnemers moesten bewijzen als team kennis en vaardigheid op het gebied van cocktails en hospitality te hebben.

 


Gerelateerd