Nachtelijk rijverbod trucks Havendijk permanent

31-01-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Vrachtwagens gaan 's nachts op de Havendijk in de ban. B&W hebben vrachtverkeer op de belangrijke doorgaande route 'per direct' in de nachtelijke uren verboden.

Dit in vervolg op een proef die tussen 1 maart en 1 oktober afgelopen jaar is gehouden. Uit die proef bleek volgens het college dat 'het nachtelijke vrachtverbod een positief effect heeft; het vermindert de ervaren overlast voor omwonenden en vermijdt gelijktijdig de nadelige effecten van een totaalverbod'.

Want ook het volledig verbieden van zwaar vrachtverkeer op de Havendijk is onderzocht. Tijdens de proef zijn zowel bewoners als bedrijven uit de stad ondervraagd over de gevolgen van de nachtelijke ban. B&W concluderen nu dat het verbieden van trucks tussen elf 's avonds en zeven uur 's ochtends het meest recht doet aan de verlangens van beide groepen. Het rijverbod zal worden gehandhaafd door cameratoezicht.

Binnenkort gaat de Havendijk op de schop, voor groot onderhoud. Bewoners kunnen hier hun inbreng in hebben; over enkele weken zullen omwonenden worden uitgenodigd om het ontwerp van het inrichtingsplan te bespreken. Onder meer geluidsreducerende maatregelen zullen bij de herinrichting worden meegenomen.


Gerelateerd