Mitzi laat zich niet klein krijgen door overval en inbraak

18-01-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Mitzi Mode is afgelopen weekend gedupeerd door een poging tot inbraak.

In de nacht van vrijdag op zaterdag forceerde een man toegang tot de damesmodezaak op de hoek van de Boterstraat en de Grote Markt door het inslaan van een grote ruit in de etalage.

De timing van de inbreker was echter allerbelabberdst. Juist op het moment dat hij de ruit insloeg, passeerde een politieman op een motor. Deze wist via een getuige de inbreker te overmeesteren en arresteren.

Mitzi Ottevanger, eigenaar van de winkel, was door de buren en de alarmopvolging wakker gebeld en ging onderweg naar de Grote Markt. “Het glasbedrijf heb ik via de alarmopvolging gelijk laten komen; ik had geen zin om de hele nacht in de winkel te gaan waken”, aldus Ottevanger. De timmerman plaatste de grote afwerkplaat snel. .

Naar de reden voor de inbraak is het voor Ottevanger raden. “Is het vandalisme? Of was hij uit op buit?” Van de politie begreep ze ondertussen dat de dader al weer op vrije voeten is. “Hij ontkent glashard.”

Juist vorige week was Ottevanger ook al in het nieuws omdat het tv-programma Bureau Rijnmond aandacht besteedde aan een overval van Mitzi Mode in november vorig jaar. De winkelier werd toen bedreigd door een man die de inhoud van haar kassa wilde. Hij dreigde daarbij met een fors mes en maakte er een stekende beweging mee toen Ottevanger even enigsverbaasd naar het geld keek, dat er vast bedrag, 95 euro... leek te talmen met het leeghalen van de lade. “Ik dacht dat er ruim honderd euro in zat, maar het was tachtig euro meer. Juist toen ik me dat bedacht, stak hij toe. Het is dat ik kon terugdeinzen, anders was het niet goed gelopen”, aldus Ottevanger.

Zij stelt dat de nieuwe criminele tegenslag haar niet extra heeft doen schrikken. Daarvoor was het ingooien van de ruit niet emotioneel genoeg. “Maar ik ga wel psychische hulp zoeken voor de gevolgen van de confrontatie met de overvaller. Het is niet dat ik wat is gebeurd steeds voor me zie of zo. Maar de herinnering aan de bedreiging met het mes zit me dwars”, aldus Ottevanger.

De onderneemster is er echter de vrouw niet naar om zich in een slachtofferrol te laten dringen. Daarvoor heeft zij naar eigen zeggen te veel plezier in haar modezaak en haar klanten.

Wie meer wil horen over Mitzi Ottevanger en haar ervaringen kan zodadelijk luisteren naar Radio Schiedam (95,8 FM) waar zij te gast is en geïnterviewd zal worden door Jan-Willem de Boer. Vanaf tien uur 's ochtends.


Gerelateerd