Leef Mooi: voor een mooi leven van binnen en buiten

03-06-2018 Nieuws Redactie

Laura Warendorff (l) en Bianca Kisjes voor hun nieuwe zaak; foto: Leef Mooi


SCHIEDAM – Leef Mooi. Dat is de nieuwe naam van de voormalige kapsalon en schoonheidssalon Collé aan de Hoogstraat.

Laura Warendorff en Bianca Kisjes namen de zaak al per 1 september over van Etienne Collé. Afgelopen donderdag werkte de voormalig eigenaar zijn laatste dag in de zaak. Hij en zijn vader maakten samen ruim vijftig jaar in de zaak vol.

Nu is het de beurt aan de twee dames. Kisjes werkte al langer als zelfstandig schoonheidsspecialiste in de zaak, Warendorff was in dienst bij Collé. Op initiatief van Kisjes vonden beide dames elkaar en besloten de zaak over te nemen. Ze hebben de steun van en de verantwoordelijkheid voor twee personeelsleden.

Voor Warendorff was het voorstel van Kisjes naar eigen zeggen een uitgelezen aanleiding om het ondernemerschap aan te gaan. “Na zeven jaar in dienst bij Collé en vier jaar daarvoor elders, is dat wel iets dat me trok.” Verder wil ze ook graag de zaak voortgezet zien, met 'het hele hechte team' en de vertrouwde klanten. Haar voorkennis, en de inzien van de boeken, leerde haar en haar nieuwe zakenpartner dat er toekomst in de onderneming zit.

In eerste instantie verandert er niet veel in de zaak. Een nieuwe naam op de gevel, een nieuw kleurtje op de muur van de wachtruimte. Op termijn zal de kapsalon en schoonheidssalon volgens de dames wel een ander uiterlijk krijgen. Verder werkt de kapsalon voortaan met een nieuwe productlijn, die van Sebastian en willen de nieuwe partners in de zaak ook ruimte maken voor pedicure en manicure.

De klanten waarderen volgens Warendorff de geleidelijke manier waarop de veranderingen bij hun vertrouwde kapper worden doorgevoerd. “Stap voor stap. Ze zijn erg betrokken bij de gang van zaken.” Die instelling geeft ook de richting aan waarin de nieuwe eigenaren hun energie willen steken. “We willen meer werk maken van sfeer. In de inrichting, in de beleving”, aldus Kisjes. “Mensen willen ergens bijhoren.” Vandaar ook de naam Leef Mooi; een mooi uiterlijk zorgt ook voor plezier in het leven. En als je goed in je vel zit, maar je ook plezier en het anderen naar de zin - al was het maar door er verzorgd uit te zien.

Mogelijk is dat ook de richting die Schiedam in zijn geheel in moet slaan: achterban binden, gemeenschap kweken, plezier maken en hard werken. “We hebben er de laatste tijd toch weer een paar mooie winkels op de Hoogstraat bij gekregen: een bruidsmodezaak, een taartenwinkel een goudsmit.” Kisjes ziet er aanwijzingen in dat er voor gedreven ondernemers met een idee, kansen zijn en blijven in Schiedam. “Nu nog het terras aan de overkant terug”, rekent ze op gezelligheid van de klandizie van de opvolger van het voormalige café Van der Wal.

Gerelateerd