Categorieën

Service

Kinderen verdiepen zich in scheepvaart

Kinderen verdiepen zich in scheepvaart
Onderwijs

Kinderen verdiepen zich in scheepvaart

  • Redactie
  • 25-09-2015
  • Onderwijs
Kinderen verdiepen zich in scheepvaart

Foto's: Ted Konings

SCHIEDAM - Directeur Henk de Jong van de vestiging van Wärtsilä in Schiedam ontving vanmiddag het eerste SchavUIT-doeboek Scheepsbouw van Gino en Dinand van de Sint-Willibrordusschool.

Dinand en Gino vormden samen met vijf klasgenoten de redactie van het doeboek. Zij arriveerden per boot bij de kantoren van de leverancier van scheepsmotoren aan de Havenstraat, bij de Wilhelminahaven. Zij overhandigden het boek in een fles, een belangrijk symbool bij iedere scheepsdoop - maar dit keer niet kapot geslagen. De Jong was heel blij met het doeboek: “Het wordt een heel mooi weekend! Ik ga het thuis bestuderen”, zo zei hij na de overhandiging.

Tijdens het maken van het doeboek ontdekten de kinderen dat Wärtsilä één van de bedrijven is die een belangrijke rol spelen in de scheepsbouw. Niet alleen in Schiedam, maar wereldwijd. Andere dingen die de kinderen van groep 7 geleerd hebben, kwamen goed van pas in de quiz die zij bij Wärtsilä deden.

Het SchavUIT-doeboek De scheepsjongens van Wilton-Fijenoord wordt verspreid onder alle groepen vijf, zes en zeven van de Schiedamse scholen. Het is gemaakt door de kinderredactie en de Kleine Ambassade.

Na de officiële overhandiging mochen alle kinderen varen, met de Zeekadetten mee door de Wilhelminahaven. Reuze spannend - en ze mochten zelfs sturen!