Kantoorinrichter VKT: nieuwbouw vanuit de as

21-09-2017 Nieuws Redactie

Impressie van oud en nieuw bij VKT

SCHIEDAM – Verhoeven Kantoor Totaal (VKT) keert terug op zijn oude stek aan de Ringersstraat in Schiedam. De kantoorinrichter gaat nieuw bouwen op de plek waar in juni vorig jaar de showroom in vlammen opging.

Afgelopen week tekende VKT-directeur Marc Verhoeven, samen met andere partijen die in het nieuwe complex een onderdak vinden, de contracten met bouwer Staton uit Werkendam. Opmerkelijk is dat een klein deel van de gebouwen die gevrijwaard bleven van de brand, in het nieuwe onderkomen worden opgenomen. Eind dit jaar gaat de bouw van start.

In september volgend jaar hoopt Verhoeven zijn tijdelijke kantoor aan de Dam te kunnen verruilen voor een ruime showroom op bedrijventerrein 's-Graveland, waarin zijn klanten een goede indruk kunnen opdoen van wat VKT te bieden heeft.

De nacht van 18 op 19 juni 2016 zal Verhoeven niet licht vergeten. Een verwoestende brand legde toen zijn volledige showroom in de as. “In één klap je bedrijf weg. Je vertrouwde werkplek waar je elke dag met veel plezier naartoe ging”, kijkt de VKT-directeur terug. “Alles waar je al die jaren zo hard voor hebt gewerkt, is er ineens niet meer. Dat doet pijn.”

Gesteund door het besef dat zijn klanten niet de gevolgen van de brand zouden moeten ervaren, gaat Verhoeven aan de slag. Bekomen van de ergste schrik zoekt hij het overleg met de verzekeringsmaatschappij, de gemeente, de medegebruikers van het complex waar VKT onderdeel van uitmaakte, de architect en anderen. “Ook al was alles goed verzekerd, de afhandeling bleek meer tijd te vergen dan verwacht.” Een streep door de rekening, maar ook een uitdaging om voort te bouwen op ondernemerszin en de kwaliteiten die VKT groot hebben gemaakt. “Vanaf niets weer iets opbouwen. Ik zie nieuwe kansen.” Verhoeven stelt dat dat proces is uitgemond in een plan voor een 'fantastisch mooi', duurzaam kantoorgebouw.

Architect Bert Toorman, verantwoordelijk voor het ontwerp van het afgebrande pand, zette zich ook aan het ontwerp van het nieuwe pand. Dat gaat voort op wat er al stond, zeker ook omdat een klein deel van het complex bewaard is gebleven. Belangrijkste verandering is de derde verdieping die op het gebouw komt. Die gaat vergezeld van een dakterras.

“We gaan in verschillende sfeerkamers diverse werkopstellingen en mogelijkheden voor de inrichting van kantoren laten zien”, aldus Verhoeven. “In dit concept draait alles om emotie, de mogelijkheid om combinaties te maken met stoffen, om licht, akoestiek, (glazen)wanden en verschillen in vloerkeuze.” In de showroom kunnen klanten al deze aspecten van de kantoorinrichting op zich in laten werken en hun keuze maken.

VKT werd in 1989 opgericht; het bedrijf biedt met zeven medewerkers projectinrichting van kantoren en verkoop van kantoormeubelen en -toebehoren, vanuit een centrale vestiging in Schiedam. Recente klanten zijn onder meer Mars, de Nationale Theaterkassa en Schweppes.