Categorieën

Service

Inventaris failliet Van der Vloed onder de hamer

Inventaris failliet Van der Vloed onder de hamer
Bedrijven nieuws

Inventaris failliet Van der Vloed onder de hamer

  • Redactie
  • 16-07-2015
  • Bedrijven nieuws
Inventaris failliet Van der Vloed onder de hamer

SCHIEDAM - In opdracht van de curator veilt Troostwijk Veilingen de inventaris van technisch installatiebedrijf Van der Vloed B.V. aan de Van Heekstraat 41. Maandagochtend van negen tot twaalf uur is kijkdag. De online veiling sluit op dinsdag 21 juli. Het bedrijf Van der Vloed B.V. maakt een doorstart.

Het aan de Van Heekstraat gevestigde technisch installatiebedrijf Van der Vloed B.V. is op 6 mei door de rechtbank in staat van faillissement verklaard. Daarmee valt een eeuwenoude eik om. Het bedrijf ging namelijk in 1884 in Rotterdam van start. Toen Van der Vloed B.V. eind november van Rotterdam naar Schiedam verhuisde, bood het bedrijf werk aan vijftien à zestien man. Een maand nadat het bedrijf in Schiedam de deuren had geopend, maakte woningstichting De Nieuwe Unie kenbaar naar een andere leverancier over te stappen. Deze stichting was gedurende dertig jaar klant bij Van der Vloed B.V. Het maakte bijna vijftig procent van de omzet van het installatiebedrijf uit. "Erg moeilijk op te vangen temeer omdat onze markt vanaf 2011 enkele crisisjaren heeft beleefd", aldus directeur Wim van der Vloed.

Als curator werd aangesteld mr. F.J. Lewis van het in de Van Nelle Fabriek gevestigde advocatenkantoor Thöenes Van der Hoeff & Lichtenveldt. Het insolventienummer van deze zaak is F 15 533. Van der Vloed B.V. had als activiteiten loodgieters- en fitterswerk, installatie van sanitair, installatie van verwarmings- en luchtbehandelingsapparatuur.

Wim van der Vloed (56) heeft de immateriële activa van de curator overgenomen. Met behulp van een externe financier is hij in dezelfde sector met een nieuw bedrijf van start gegaan, onder de vertrouwde naam Van der Vloed B.V. Bij deze doorstart biedt het bedrijf emplooi aan vier medewerkers. Het bedrijf is gevestigd op hetzelfde adres, dus aan de Van Heekstraat 41. Dit pand is eigendom van de holding van Van der Vloed en valt buiten het faillissement. Op de benedenverdieping heeft men een huurder. Op de bovenverdieping is het nieuwe Van der Vloed B.V. gevestigd en zit daar ruim in haar jasje. Het bedrijfspand staat te koop, maar het nieuwe Van der Vloed B.V. hoopt snel weer een omvang te bereiken, waarmee de bewoning van dit pand economisch voldoende haalbaar zal zijn.