Categorieën

Service

Huisman: minder geluidsoverlast

Huisman: minder geluidsoverlast
Nieuws

Huisman: minder geluidsoverlast

  • Redactie
  • 27-07-2015
  • Nieuws
Huisman: minder geluidsoverlast
SCHIEDAM -Offshore-bouwer Huisman maakt werk van het verminderen van geluidsoverlast voor omwonenden. Hierover maakte het bedrijf afspraken met de gemeente Schiedam.

Het gaat met name om de overlast die omwonenden hebben van de 'hotelfunctie' van schepen. Daarbij wordt voor de elektriciteit aan boord gebruikgemaakt van generatoren die flink geluid maken. 

Huisman gaat nu aanvullende maatregelen nemen. Bij ieder schip zullen voortaan geluidsmetingen worden verricht. Aan de hand van de uitslagen wordt bepaald of extra maatregelen nodig zijn. Overlast kan worden verminderd door bijvoorbeeld geluiddempers en ook door de plaats van het schip aan de kade zo gunstig mogelijk te kiezen. Verder zal Huisman er bij de kapiteins van de schepen aan de kade op aandringen om het gebruik van de geluidsinstallatie (en de scheepsverlichting) in de avond- en nachtperiode zo veel mogelijk te beperken. Ook helpt het bij de bestrijding van geluidsoverlast als relevante informatie over de activiteiten aan boord van schepen wordt gedeeld. Huisman wil daartoe in gesprek blijven met omwonenden en andere betrokkenen.

Wethouder Patricia van Aaken stelt dat de afspraken tot doel hebben het wederzijdse begrip te vergroten tussen Huisman en de bewoners van de omliggende wijk. “Het doel is om met elkaar te komen tot een situatie waarin de werkzaamheden van Huisman en het leefgenot van omwonenden in evenwicht zijn”, aldus de milieuwethouder.