Categorieën

Service

Het Goede Genot op Schiedam24!

Het Goede Genot op Schiedam24!
Bedrijven nieuws

Het Goede Genot op Schiedam24!

  • Redactie
  • 07-06-2015
  • Bedrijven nieuws
Het Goede Genot op Schiedam24!

Rieneke de Jong

Schiedam24 verwelkomt Het Goede Genot op 'Onze Bedrijven'. Het Goede Genot is een klein, knus en gezellig eethuis. Rieneke de Jong is haar eethuis in april van dit jaar begonnen.

De Jong heeft, nadat ze de koksopleiding had gevolgd en met succes had afgerond, bij diverse bekende restaurants in de keuken gewerkt. Zo werkte ze bij verschillende restaurants van de familie Fagel, de bekende ‘sterrenchefsfamilie’. Zelf was ze enkele jaren chefkok bij het restaurant Zochers. Daarna heeft ze enige jaren buiten de horeca gewerkt, maar dat werk is haar altijd blijven trekken. Het was haar droom ooit eens een eigen restaurant te hebben. Ze is nu 48 jaar en vond het de hoogste tijd om haar droom te laten uitkomen.

Ze vond een geschikt pand aan het Broersveld, ‘op de hol’ naar de Hoogstraat. Haar restaurant is niet groot, maar om goed te koken, heb je geen grote keuken nodig. Rieneke de Jong: “Het gaat vooral om je instelling. Je moet het andere mensen naar de zin willen maken, dat moet je drive zijn. En die drive heb ik. Ik wil heel graag met eerlijke ingrediënten, op gezonde manier, smakelijke gerechten bereiden. Daar wil ik dan niet de sterren-hoofdprijs voor vragen. Ik wil dat ook de mensen met een bescheiden beurs, gewoon goed kunnen genieten bij mij. Dat kan met een belegd broodje, waarvoor ik altijd de broodjes zelf vers afbak. Of met een fair trade kopje koffie of thee. Altijd een koekje op het schoteltje, zelfgebakken. Het is een kleinigheid, maar je maakt mensen er blij mee. Graag een wat groter stuk gebak? Ik heb huisgemaakte appeltaart, zelfgebakken stroopwafels en Luikse wafels. En willen mensen eens wat langer gezellig met vrienden en vriendinnen al thee drinkend bijkletsen? Ik serveer voor een tientje per persoon een high tea, onbeperkt thee met een keur aan zelf gebakken zoetigheden en hartige hapjes”.

Rieneke de Jong wil ook een vaste klantenkring gaan opbouwen waar het gaat om complete maaltijden. Zo is de dagschotel een vaste waarde op het menu. Voor de vaste prijs van slechts vijf euro krijg je een vis- of vleesgerecht, altijd begeleid met verse groenten en iets van gebakken of gekookte aardappelen, pasta, rijst, of wat er bij het vis- of vleesgerecht van die dag past. Maar ook de dagsoepen en de maaltijdsalades zijn niet te versmaden. “Daarnaast wil ik de flammkuchen op de kaart gaan zetten in Schiedam. Voor alle duidelijkheid, ik bied de flammkuchen al met succes aan, misschien wel als enige in Schiedam? Maar men is in Nederland nog niet echt bekend met dit honderd jaar geleden in de Elzas geboren gerecht. Het is een knisperend dunne broodbodem, met naar keuze hartige of zoete ingrediënten erop. Een gerecht dat je in Frankrijk bijvoorbeeld bestelt als je gezellig met vrienden iets drinkt en er een klein hapje bij wilt. De flammkuche wordt dan in zes tot acht punten gesneden op een gezellige houten plank opgediend. Het heeft wat weg van een pizza, maar zowel de bodem als de topping is luchtiger. Als je de flammkuche niet met vrienden deelt, maar alleen opeet, kun je er een maal aan hebben. Vanaf vier personen kan ik een flammkuchen-proeverij op tafel zetten, met verschillende varianten van zoete en hartige flammkuchen. Ik heb op dit voor Nederland ‘nieuwe’ gerecht al erg tevreden reacties gekregen. Mensen tonen zich echt smakelijk verrast”, aldus Rieneke de Jong.

Het Goede Genot wil ook bedrijven bedienen. Die kunnen gebruikmaken van de cateringdiensten die Rieneke de Jong biedt. Van broodjesservice tot complete maaltijden. Ook het op locatie bakken van Luikse wafels behoort tot de mogelijkheden.

In de dagen dat het wat warmer wordt, zullen de voorbijgangers ook gaan ontdekken dat zij voor een schepijsje bij Het Goede Genot aan het juiste adres zijn. Biologisch schepijs in een keur aan smaken. Suikervrij ijs is eveneens verkrijgbaar bij Het Goede Genot.