Categorieën

Service

Glasfabriek Schiedam dicht

Glasfabriek Schiedam dicht
Nieuws

Glasfabriek Schiedam dicht

  • Redactie
  • 24-01-2017
  • Nieuws
Glasfabriek Schiedam dicht

In 2015 installeerde O-I in Schiedam een filter om de uitstoot van zwaveldioxide te verminderen

SCHIEDAM - Een zware klap voor Schiedam, als het voornemen van de directie van het Amerikaanse bedrijf O-I werkelijkheid wordt. 230 Mensen staan deze zomer op straat als de glasfabriek in Schiedam definitief dicht gaat.  O-I maakte dit voornemen vanavond bekend.

In augustus moet het zo ver zijn. De werknemers, inclusief de bonden, reageren verslagen. Voor hen kwam de aankondiging als bij heldere hemel.

Volgens eigenaar O-I, sinds 2004 eigenaar van de fabriek, is de productie van glas in Schiedam niet langer rendabel. CNV Vakmensen bestrijdt dit. Die bond vermoedt dat vooral het goedkoper elders produceren maakt dat de fabriek gesloten wordt. O-I heeft in Nederland ook fabrieken in Leerdam en Maastricht en verder in Frankrijk, Spanje en Duitsland. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan zeventig fabrieken en ruim twintigduizend werknemers. Het hoofdkantoor staat in Perryburg, Ohio.

Nog maar twee jaar geleden werd er voor miljoenen geïnvesteerd in luchtfilters voor de fabriek aan de Buitenhavenweg. Manager Jeroen Pol van de Schiedamse O-I-vestiging stelde bij die gelegenheid 'zeer ingenomen te zijn met de bouwactiviteiten'. “De investering die er mee gemoeid is, geeft aan dat O-I de toekomst van de vestiging Schiedam met vertrouwen tegemoet ziet."