Gaan pandeigenaren meebetalen aan ondernemersfonds?

29-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam verkent de mogelijkheden om vastgoedeigenaren te laten meebetalen aan het ondernemersfonds van de stad.

Uit het fonds worden initiatieven voor de versterking van het economisch klimaat in de binnenstad betaald. Het wordt gevuld door ondernemers, in de regel winkeliers, die belasting betalen voor reclame-uitingen op af aan hun gevel, met een voor ieder gelijk bedrag an 360 euro per jaar.

Eerder al namen burgemeester en wethouders zich voor - genoteerd in het bestuurs- en beleidsakkoord 2014-2018 'Samen Schiedam vernieuwen' - om ook eigenaren van bedrijfspanden in de binnenstad hieraan moeten gaan meebetalen. De komende weken wordt gekeken of er draagvlak is bij vastgoedeigenaren, ' om bij te dragen aan een sterke en vitale binnenstad'. Dit gebeurt in eerste instantie in de vorm van interviews met hen. Als de eigenaren gaan meebetalen, zal er een andere vorm van verrekening moeten komen voor de bijdragen aan het ondernemersfonds. Ook hiernaar wordt in het onderzoek gekeken. De uitkomsten worden voor de zomer  gepresenteerd, zo geeft het college nu aan.


Gerelateerd