Categorieën

Service

Frankeland op voor 'Beste Werkgever'

Frankeland op voor 'Beste Werkgever'
Nieuws

Frankeland op voor 'Beste Werkgever'

  • Redactie
  • 26-07-2016
  • Nieuws
Frankeland op voor 'Beste Werkgever'
SCHIEDAM - Het kon niet uitblijven: de Frankelandgroep gaat onverdroten door met het in de wacht slepen van titels en prijzen. De recente slechte rapportage door de Inspectie voor de Gezondsheidszorg doet daar niets aan af. Vandaag werd bekend dat de zorggroep is toegelaten om mee te dingen naar de titel Beste Werkgever 2016.

Frankeland had de naam de afgelopen jaren veelvuldig in de prijzen te vallen waar het gaat om beoordelingen door organisaties die daar hun werk van maken: over klantvriendelijkheid, kwaliteit van zorg of zoiets als de Nationale Eenzaamheid Prijs die in 2014 werd gewonnen, verleend natuurlijk omdat de zorginstelling veel doet aan het voorkomen van eenzaamheid, met name door inspanningen om nieuwe bewoners zich snel thuis te laten voelen. Vandaar dat de negatieve IGZ-rapportage velen verbaasde, werknemers van de tehuizen incluis.

De Frankelandgroep hoort tot de genomineerden als ‘Beste Werkgever 2016’ in twee categorieën: onder de zorginstellingen (met twee andere centra) en onder de non-profitorganisaties met meer dan duizend medewerkers (samen met veertien andere grote organisaties). De kwaliteiten van Frankeland als werkgever kwamen naar voren in een onderzoek dat Effectory, een Amsterdamse organisatie op het gebied van medewerkersonderzoek, en het blad Intermediair dit jaar voor de zestiende keer uitvoerden. Dit om een beeld te krijgen van het werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek deden 318 organisaties mee, verdeeld over vier categorieën. Op 4 oktober wordt bekend of Frankeland tot de winnaars behoort.