Facilicom met Compartijn sterker in ouderenzorg

23-03-2016 Nieuws Redactie

Staand (vlnr): Marc van Hagen (directeur zorg Facilicom), Hans Gennissen (president-directeur Facilicom) en Richard te Vruchte (directeur bedrijfsvoering en personeel Compartijn). Vlnr zittend: Herman de Haas (algemeen-directeur Compartijn), Babette de Haas (algemeen-directeur Sparkwise) en Bart Timmers (directeur bedrijfsontwikkeling Compartijn)


SCHIEDAM - Facilicom heeft een meerderheidsbelang genomen in het bedrijf Compartijn. Daarmee stapt het Schiedamse bedrijf in de ouderenzorg.

Compartijn opent in april in Enschede zijn eerste kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een indicatie voor langdurige zorg. Nog eens vier huizen zijn in ontwikkeling. De ambitie van Compartijn is om een landelijke actieve speler te worden.

Voor Facilicom is de deelname in dit jonge bedrijf naar eigen zeggen een belangrijke nieuwe stap. Het manifesteert zich zo nadrukkelijker in activiteiten in de zorg. Compartijn wordt onderdeel van Incluzio, de zorgdivisie van Facilicom.

Compartijn begon drie jaar geleden met het ontwikkelen van een concept voor kleinschalige huizen met twintig tot veertig luxe, ruime zorgappartementen, met persoonlijke service en zorg. De huizen zijn bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld als gevolg van psychogeriatrische aandoeningen als dementie en Alzheimer.

In april opent Compartijn zijn eerste woonvoorziening: Huize Stokhorst in Enschede. Binnen anderhalf jaar volgen naar verwachting huizen in Rosmalen, Breda, Den Haag en Zeist. De ambitie is om in de komende tien jaar in twintig tot dertig gemeenten een dergelijk huis op te zetten.

Voor Facilicom is de deelname een belangrijke nieuwe stap in het ontwikkelen van activiteiten in de zorg en de ondersteuning, aldus directeur Hans Gennissen bij gelgenheid van de ondertekening van de deelname. Facilicom is met Axxicom al enkele jaren actief in de thuishulp en met De Zorgcentrale in de zorg en ondersteuning op afstand. Beide bedrijven zijn inmiddels onderdeel van Incluzio, de zorgdivisie die begin 2014 van start is gegaan. Incluzio is nu in alle vier de grote steden en in regio's in het zuiden en oosten van het land actief.

Volgens Herman de Haas, algemeen directeur van Compartijn, biedt de betrokkenheid van Facilicom in zijn bedrijf het mogelijk het aanbod van het bedrijf landelijk aan te bieden. “We geloven sterk in ons concept van persoonlijke service en zorg. Onze ambities zijn dan ook groot. Het is geweldig dat een krachtige partij als Facilicom zo in ons gelooft.”

Gennissen stelt dat 'de zorg de tweede pijler moet worden onder Facilicom'. “De deelname in Compartijn is daar een mooie nieuwe stap in.” Het concept van Compartijn spreekt Gennissen erg aan: “De mensen van Compartijn willen bewoners verzorgen op een manier zoals ze zelf verzorgd zouden willen worden. Dat is een filosofie die we bij Facilicom in al onze dienstverlening hanteren.”


Gerelateerd