Eigenaar Euroscoop haalt 125 miljoen binnen

07-12-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Het Belgische bedrijf Kinepolis heeft via de uitgifte van obligaties 125 miljoen euro opgehaald. Kinepolis is het moederbedrijf van Euroscoop.

De plaatsing past volgens de onderneming 'in het voorzichtig financieel beleid van Kinepolis om zijn investeringen op lange termijn te financieren en zo de cashflows te matchen'. Met het geld van de obligatie-uitgifte betaalt het concern de overname van de Canadese bioscoopketen Landmark Cinemas, investeringen in nieuwe concepten, overnames en de bouw van nieuwe complexen.

In september maakte Kinepolis bekent Landmark Cinemas over te nemen. Daarmee steekt het concern voor het eerst de oceaan over. Het legde voor de Canadese bioscopen 84 miljoen euro op tafel, meteen zijn grootste overname ooit. Drie jaar geleden werd het Nederlandse biosbedrijf Wolff ingelijfd.

Kinepolis haalde de 125 miljoen op via een private plaatsing bij institutionele investeerders. Volgens het bedrijf oversteeg de vraag de beoogde som van 125 miljoen euro 'ruimschoots'. Dat toont volgens Kinepolis het vertrouwen van de markt in de strategie van het bedrijf.


Gerelateerd