Drugsvondst bij garagebedrijf Spaanse Polder

14-03-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Een 43-jarige Schiedammer en twee Rotterdammers (30 en 49) werden afgelopen dinsdag gearresteerd na een drugsvonds in een pand in de Spaanse Polder. Dit maakt de politie vandaag bekend.

Tijdens een controle op het bedrijventerrein Spaanse Polder trof de politie in een garagebedrijf aan de Keenstraat duizenden XTC-pillen aan, plus bijna een kilo henneptoppen. De henneptoppen in een kantoorje, de XTC-pillen in een busje. Onder de drie aanwezige mannen die werden gearresteerd, was ook de eigenaar van het bedrijf.

Het NFI gaat de pillen nader testen. Zowel de pillen als de henneptoppen zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Schiedam en Rotterdam maken sinds ruim een jaar bijzonder werk van de aanpak van criminaliteit onder bedrijven op de Spaanse Polder. Enkele tientallen acties moeten een einde maken aan allerhande malafide praktijken. De aanpak heeft volgens burgemeester Cor Lamers tot doel dat ondernemers in de Spaanse Polder weer vertrouwen krijgen in de overheid en zien dat deze slechtwillende collega's aanpakt. Dat biedt weer fiducie in investeringen. “Het heeft geen zin om je met slechte bedoelingen hier te vestigen, want we zitten er boven op”, aldus de Schiedamse burgemeester in januari bij een presentatie van de aanpak.


Gerelateerd