Doorwaakte nacht voor Potterfans

19-11-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Ted Konings en Joëlle Vos

SCHIEDAM - Vannacht zullen her en der in de stad de leeslampjes aanblijven - om de nieuwe Harry Potter te verslinden. Even na twaalven ging op de Hoogstraat de eerste 'Harry Potter en het vervloekte kind' over de toonbank. Enkele tientallen boeken volgden.

Uitgever De Harmonie had verordonneerd dat vandaag het boek pas verkocht mocht worden, dat de afgelopen weken al was gedistribueerd naar de boekhandels in het land. Het Schiedams Boekhuis besloot dat heel letterlijk te nemen en om een over twaalf het eerste boek te verkopen. Dat gebeurde niet in de boekhandel zelf, maar aan de overkant van de straat, in het pand Hoogstraat 85, dat voor de gelegenheid was 'omgetoverd' tot Zweinstein. De Harry Potterquiz en de verkiezing van de best uitgedoste Harry Potterfiguur hielden de bezoekers tot twaalf uur bezig.

Eigenares Annette Jongen besloot tot de ongebruikelijke openingstijden van de boekwinkel om de echte Potterfans de kans te bieden het boek zo snel mogelijk in huis te hebben. Een Rotterdamse meldde dat geen van de boekhandels in haar stad die moeite nam - dus kwam zij naar Schiedam.

Boekhandel Post Scriptum in het Hof van Spaland opent zodadelijk om zeven uur de deuren om de Potterliefhebbers te kunnen bedienen.

Meer over de nieuwe Harry Potter leest u hier.


Bekijk de foto's


Gerelateerd