Damen Shiprepair krimpt in

22-02-2017 Nieuws Redactie

Foto: Damen

SCHIEDAM - Damen gaat inkrimpen. Het personeel van onder meer de Schiedamse vestiging van Damen Shiprepair heeft te horen gekregen dat er ontslagen vallen.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) heeft een reorganisatie aangekondigd bij drie van haar Nederlandse bedrijfsonderdelen. Het personeel van Damen Shiprepair Rotterdam (DSR) in Schiedam (het voormalige Wilton-Fijenoord), Damen Shiprepair Van Brink (DSVB) en Damen Shiprepair Vlissingen (DSVl) is geïnformeerd over de inkrimping van het personeel met circa honderdvijftig medewerkers. De aanhoudende verslechterde markt dwingt het bedrijf hier naar eigen zeggen toe.

De Damengroep is actief in de scheepsreparatiemarkt. Deze markt kenmerkt zich volgens het bedrijf door grote fluctuaties in het aanbod van werk. De strategie van DSC richt zich op verbreding door zowel overnames als ontwikkeling van nieuwe product-/marktcombinaties. In de afgelopen twee jaar - na het scherp dalen van de olieprijs - is het werk uit de olie- en gasgerelateerde markten sterk teruggelopen. DSC is er niet in geslaagd dit gat met andere werkzaamheden te dichten.

De marktverwachtingen voor de korte tot middellange termijn zijn niet positief, aldus Damen. "Het herstel van grondstoffenprijzen in het algemeen en die van olie en gas in het bijzonder, laten op zich wachten. Het verminderde aanbod van scheepsreparatieprojecten dwingt DSC tot het nemen van maatregelen. Een van de gevolgen van deze reorganisatie is inkrimping van het vaste personeel in alle lagen van de organisatie. Tevens zullen de facilitaire kosten moeten worden verlaagd.

Tijdens personeelsbijeenkomsten op de drie locaties zijn alle medewerkers alsmede ondernemingsraad en vakbonden over het voornemen tot reorganisatie geïnformeerd. Het streven is om de gewenste reorganisatie voor de zomer uit te voeren. "Damen zal zich op alle locaties blijven inzetten om de projecten voor onze klanten met de beste service en met de hoogste kwaliteit uit te voeren, zoals zij dat van ons gewend zijn." Het bedrijf stelt ervan overtuigd te zijn dat het met de voorgenomen maatregelen zijn positie als wereldwijde toonaangevende scheepsreparatiewerf kan behouden en waar mogelijk verbeteren.

 


Gerelateerd