Alpentocht levert 185 duizend euro op

19-09-2015 Nieuws Redactie

Het team van Talis


SCHIEDAM - Aad de Geus heeft met zijn team van Talis Elektrotechniek bijna twintigduizend euro bij elkaar gefietst tijdens de Alpentocht

Zo'n 350 Nederlanders, veelal werkzaam bij bedrijven in de installatietechniek als Nefit, Eneco, Remeha en Ubbink, bedwongen gisteren de Mont Ventoux. Zij reden de beroemde Franse fietsberg op vanuit Malaucène: 21 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6 procent.

De Alpentocht ontstond in 2012, toen drie collega's, fietsfanaten en werkzaam in de installatietechniek, besloten de Alpe d'Huez gezamenlijk te bedwingen. Zij lieten zich sponsoren voor het Olivia Hendrickx Research Fund. De opbrengst viel tegen, maar dat was een jaar later anders, toen 37.000 euro werd opgehaald voor hetzelfde doel. Het jaar daarop, klimden 115 fietsers in totaal 55.000 euro bij elkaar voor verschillende goede doelen, die steeds van doen hadden met de strijd tegen kanker.

Dit jaar werd besloten niet Alpe d'Huez maar de Mont Ventoux te beklimmen. De naam bleef Alpentocht. Maar liefst 350 mensen fietsten gisteren mee, de beroemde berg op. Hen was gevraagd ieder tenminste 250 euro aan sponsorgeld op te halen. Maar het werd veel meer: gezamenlijk fietsten zij het bedrag van 185.505,63 euro bij elkaar, dat gaat naar de doelen Make a Wish, het kankercentrum van VUmc en de stichting ALS Nederland.

Talis Elektrotechniek was het team dat het hoogste sponsorgeld bij elkaar bracht. Het bedrijf is gevestigd in de 's-Gravelandsepolder.


Gerelateerd