Categorieën

Service

Aldi plaatst personeel over na sluiting winkel

Aldi plaatst personeel over na sluiting winkel
Nieuws

Aldi plaatst personeel over na sluiting winkel

  • Redactie
  • 12-01-2016
  • Nieuws
Aldi plaatst personeel over na sluiting winkel

SCHIEDAM - Het personeel van de Aldi-vestiging aan de 's-Gravelandseweg kan aan de slag bij andere vestigingen van het supermarktconcern. "Het personeel wordt overgeplaatst naar andere filialen in de regio", stelt een woordvoerder van het bedrijf.

Afgelopen zaterdag sloot de Aldi-supermarkt na ruim 42 jaar definitief de deuren. Vorige week bleek plotseling dat de Duitse prijsvechter geen heil meer zag in uitbating van de winkel. "Het filiaal voldoet niet meer aan de eisen die we stellen aan onze vestigingen", aldus een woordvoerder van pr-bureau Edelman in Amsterdam. Aldi staat bekend om zijn gesloten bedrijfscultuur, ook voor journalisten.

De klanten van de winkel moesten dan ook via een papier op de deur vorige week leren van de sluiting van de Aldi. "Jammer", zegt mevrouw Van der Wal. "Waar moeten we nu heen voor onze spullen. Naar de stad?" Van der Wal woont in een flat pal bij de winkel in een wijk met mensen van een wat hogere leeftijd.

Aldi verwijst zijn klanten door naar de filialen van het bedrijf aan de Borodinlaan in Groenoord en de Vierhavenstraat in Rotterdam-West. Voor Van der Wal is dat geen optie.

Voor Aldi is het sluiten en openen van filialen dagelijkse kost, volgens Edelman. "We voeren een actief locatiebeleid", aldus de woordvoerder. "Continu wordt bekeken op welke locaties Aldi gevestigd is en of een filiaal geopend dan wel verbouwd kan worden. Aldi gaat daarbij mee met zijn tijd."