Aftellen tot de nieuwe Potter - met een feest

07-11-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Zaterdag over een week is het zo ver: dan komt de langverwachte nieuwe Harry Potter uit. Om dat te vieren richt het Schiedams Boekhuis een feestje aan.

‘Harry Potter en het vervloekte kind’ is het achtste boek uit de reeks. Op 19 november komt het boek in het Nederlands uit, nadat in juli de Engelse versie het licht zag. Het boek mag van de uitgever vanaf een minuut over twaalf worden verkocht.

Het Schiedams Boekhuis rekent erop flink wat boeken te verkopen. De boekhandel van Annette Jongen en Rob Holmer krijgt er in eerste instantie 85 in huis. Heeft ze misschien al in huis, maar moet die in het grootste geheim wegbergen. "De uitgever is er erg streng op om alle fans tegelijk de kans te geven om het boek te kopen - en te zien", aldus Holmer. 

Het tijdstip waarop de verkoop 'los' mag, vraagt natuurlijk om een bijzondere aanpak. Het Schiedams Boekhuis richt vanaf half tien op de vrijdagavond een feestje aan. Dat zal gebeuren op Hoogstraat 85, het 'oude' Coster/Schoenenreus/Pop Up-pand schuin tegenover de boekhandel.

Die ruimte wordt helemaal ingericht in Pottersfeer. Er worden beelden uit de films van de jonge tovenaarsleerling vertoond en alle bezoekers worden uitgenodigd zich te verkleden als hun held uit de Harry Potterreeks. "Uiteraard ben je ook welkom als jezelf, omdat je al bijzonder genoeg bent", zo stelt Holmer. Voor de meest bijzondere verschijning ligt een prijs klaar. Dat geldt ook voor winnaar van de 'Grote Harry Potterquiz'. Het festijn wordt mede mogelijk gemaakt door Jeneverie 't Spul, zo wil Holmer nog graag melden.

De 'nieuwe' Potter komt voor sommigen onverwacht, omdat schrijfster J.K. Rowling had gesteld geen nieuwe verhalen meer te schrijven. Harry Potter en het vervloekte kind is formeel echter een toneelstuk. Het handelt over het leven van Harry Potter als overwerkte ambtenaar op het ministerie van Toverkunst. Hij is ondertussen vader van drie schoolgaande kinderen, die hem het leven bij tijd en wijle moeilijk maken. "Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt."


Gerelateerd