Categorieën

Service

Actiebijeenkomst ontevreden personeel glasfabriek

Actiebijeenkomst ontevreden personeel glasfabriek
Bedrijven nieuws

Actiebijeenkomst ontevreden personeel glasfabriek

  • Redactie
  • 07-03-2017
  • Bedrijven nieuws
Actiebijeenkomst ontevreden personeel glasfabriek

Foto's: Paul Meuldijk

SCHIEDAM - De vakbonden FNV en CNV houden donderdag een actiebijeenkomst voor de werknemers van de glasfabriek. "Owens Illinois is veel te hijgerig rond de voorgenomen sluiting van de vestiging Schiedam", aldus FNV Procesindustrie.

O-I Manufacturing wil de vestiging in Schiedam sluiten en de productie verplaatsen naar Duitsland en Polen. Gisteren zijn de onderhandelingen (na meerdere onderhandelingsronden) over een sociaal plan voor de 230 werknemers in Schiedam vastgelopen. "Het aanbod van de werkgever was en bleef ver onder de maat", aluds Agostino di Giacomo van CNV Vakmensen.

Bestuurder Ali Gunduz van FNV Procesindustrie stelt dat het bedrijf de werknemers chanteert met de voorwaarden voor een beter sociaal plan. “Owens Illinois wil alleen praten over een beter sociaal plan als de COR afziet van een eventuele juridische procedure", aldus Gunduz. "Dat is ongehoord en nog nooit vertoond. Als je in je eigen plannen gelooft, ga je met vol vertrouwen een eventuele rechtszaak tegemoet."

"Er ligt nog geen advies van de Centrale Ondernemingsraad (COR)", stelt Gunduz. "Het bedrijf wil sluiten maar het heeft de noodzaak daarvan nog niet kunnen aantonen. Wij willen dat het bedrijf open blijft”, aldus Gunduz.