'Wilton-directeur' ontvangt koninklijk paar in Willemstad

04-07-2018 Nieuws Redactie

Groepsfoto met een deel van de Damen-werknemers in Willemstad. Op de kleine foto Durk-Jan Nederlof, ook directeur van Damen in Schiedam; foto's: Damen

WILLEMSTAD - Koning Willem-Alexander en koningin Màxima bezochten afgelopen zondag de scheepswerf van Damen op Curaçao. Zij werden daar door Durk-Jan Nederlof, directeur van de reparatietak van Damen, meegetroond naar de werf in het Schottegat in Willemstad.

Gezamenlijk arriveerden zij per boot bij de werf, pas sinds vorig jaar eigendom van het Damen-concern, moederbedrijf van het voormalige Wilton-Fijenoord. Nederlof staat ook aan het roer van die Schiedamse vestiging.

Het koninklijk paar bekeek vanaf het schip de twee nieuwe drijvende dokken (230x45 en 108x23 meter), die vanaf september in gebruik zullen zijn. Ze komen vanaf Nederlands werven, er werd sinds november aan gewerkt om ze gereed te krijgen voor Curaçao, en ze werden in de maand april verscheept.

Daarna werden koning en koningin  door de directeur van de werf in Willemstad rondgeleid. Daarbij ging het in het gesprek, behalve over de vele werknemers wiens handen werden geschud, vooral over de investeringen in de werf en de trainingen en opleidingen voor het personeel, waarmee Damen het rendement van de werf probeert te verhogen. De overname van de werf door Damen zal naar ieders verwachting een positief gevolg hebben op de locale economie.


Gerelateerd