Rimmert Atsma overleden

23-12-2020 In memoriam Redactie

Rimmert Atsma met zus Laura en broer Barry; foto's: Barry Atsma via twitter


SCHIEDAM - Barry Atsma, bekend als acteur, maakt vandaag het overlijden bekend van zijn 'grote, bijzondere broer' Rimmert.

Rimmert Atsma woonde in een woongroep in Schiedam en stierf enkele weken geleden aan de gevolgen van het Coronavirus, aldus de kennisgeving. Rimmert Atsma werd 53 jaar.

Broer Barry bedankt in het bericht op twitter zijn oudere broer voor 'de fijne tijd samen'. Hij zegt vooral 'de ondeugende twinkeling in z’n ogen' te gaan missen. "Maar we denken elke dag met ‘n glimlach aan zijn lieve, levenslustige ziel."

De gezondheid van Rimmert ging al een tijd achteruit, aldus Atsma. Eerder dit jaar werd Rimmert Atsma voor Corona behandeld in het Franciscus Vlietland. Zie hier. "Uiteindelijk werd Corona hem te veel", aldus Barry Atsma.

Afscheid moeten nemen van zijn broer is 'intens droevig'. "Maar we koesteren de herinneringen aan zo veel mooie momenten met hem; zijn geweldige dans-moves, zijn liefdevolle handkusjes, zijn hilarische vertolkingen van Eucalypta en James Bond, zijn fanatieke luchtdrum-solo’s en zijn heerlijke knuffels."

En Rimmert leert Barry 'vele levenslessen': "Onvoorwaardelijk lief hebben, niet oordelen, je écht verbinden met mensen om je heen en vol overgave plezier maken."

Atsma maakte eerder een solovoorstelling over Rimmert. "Het feit dat ik hem een stem kon geven, dat ik via zijn verhaal contact kon maken met het publiek, deed mij opeens inzien wat voor betekenis dit werk precies kan hebben", zei de acteur hierover in het boek Alles is film.

Voor BNN presenteerde Atsma in 2014 het programma Down for Dummies. In 2010 poseerden de twee broers voor de kalender Down2Famous, die mensen met het syndroom van Down op een positieve manier onder de aandacht wilde brengen.

Gerelateerd