Corrie Alberts, bekend van haar winkel Jasmijn, is overleden

09-07-2020 In memoriam Redactie

Corrie Alberts in haar winkel Jasmijn, tussen 1975 en 1985 in de Hoogstraat; foto door Cees Alberts

SCHIEDAM - Afgelopen zondag 5 juli 2020 is Corrie Alberts op zeventigjarige leeftijd overleden. Velen zullen haar kennen van haar 'Jasmijn', de gezellige winkel die zij ooit had op de Hoogstraat in Schiedam. Op 22 juli aanstaande zou Cornelia Sophia Alberts-de Jong 71 jaar geworden zijn. Corrie was getrouwd met Cees Alberts.

Corrie had in de jaren zeventig en tachtig de zeer sfeervolle en kleurrijke kledingwinkel 'Jasmijn' op de Hoogstraat 24 in Schiedam. Zij verkocht er veel India-katoenen kleding. Er waren broeken, blouses en jurkjes met een oosters mystieke zweem. Je kocht er bijpassende sjaals, kettingen en andere accessoires. Paars, oranje, rood en dat met elkaar gecombineerd, het kon allemaal. Natuurlijk hingen er heerlijke oriëntaalse geuren in de winkel, bijvoorbeeld door de patchoeli olie. Het kon gebeuren dat je er op schoenen binnenging en er op van die oosterse slippers de winkel uitging. Zeker niet alleen vrouwen, maar ook mannen vonden er artikelen van hun gading. 

Het winkelend publiek vond het een groot gemis dat 'Jasmijn' op gegeven moment ophield te bestaan op de Hoogstraat en Corrie zich ging toeleggen op haar winkel in Delft, in welke studenten- en toeristenstad een nog beter en groter publiek voor haar assortiment rondliep. Menig Schiedammer ging speciaal voor Corrie naar Delft. 

Het afscheid van Corrie heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden, is te lezen op de rouwkaart. "Een bijzonder mens is ingeslapen, zo lief, zo mooi, zo blijft ze voor altijd in ons hart. Met mooie herinneringen aan wie zij voor ons is geweest, maar heel verdrietig omdat wij haar moeten missen, geven wij hierbij kennis van het overlijden van mijn lieve vrouw, zus en schoonzus", zo luidt de tekst op de rouwkaart. 

Het correspondentieadres is:
De Vlinder uitvaartverzorging
Hoogstraat 73b
3111 HC Schiedam

Gerelateerd