Toezichthouders in fietsenstalling Schiedam Centrum

04-01-2016 Home Redactie

SCHIEDAM – Vanaf vandaag lopen er weer toezichthouders rond in de fietsenstalling van station Schiedam Centrum. De gemeente Schiedam hoopt dat met de komst van de toezichthouders mensen zich veiliger voelen als zij gebruik maken van de fietsenstalling. Bovendien rekent de gemeente op een vermindering van het aantal fietsendiefstallen.

De aanwezigheid van toezichthouders is een van de maatregelen om de sociale veiligheid in (de omgeving van) de fietsenstalling te verbeteren. De toezichthouders houden op werkdagen tussen 06.00 en 21.00 uur en in de weekenden tussen 09.00 en 17.00 uur de fietsenstalling in de gaten. Als het nodig is, spreken zij mensen aan op hun gedrag. De toezichthouders staan in contact met team Toezicht en Handhaving van de gemeente. Bij eventuele incidenten kan er op die manier snel actie worden ondernomen.

Hoogwaardige voorziening
De komst van de toezichthouders is de opmaat naar een betere, hoogwaardige voorziening. Samen met NS en ProRail bekijkt de gemeente Schiedam wanneer en hoe de gehele fietsenstalling opgeknapt kan worden. Het einddoel is een eersteklas voorziening met langere openingstijden vanaf de eerste tot en met de laatste trein, een servicepunt, betere ontsluiting en meer toezicht.Gerelateerd