Categorieën

Service

Kinderen van Eisvrij op bezoek bij LOOK TV

Kinderen van Eisvrij op bezoek bij LOOK TV
Onderwijs

Kinderen van Eisvrij op bezoek bij LOOK TV

  • Redactie
  • 04-01-2016
  • Onderwijs
Kinderen van Eisvrij op bezoek bij LOOK TV

SCHIEDAM – Zes kinderen van Eisvrij kwamen op maandagmiddag rondsnuffelen op de redactie bij LOOK TV, Radio Schiedam en Schiedam24. De kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf kregen van hoofdredacteur Yorick Haan een rondleiding en uitleg over wat mensen op een redactie doen en hoe nieuws tot stand komt.

“De filmpjes die je op tv ziet moeten gemonteerd worden en de informatie moet worden gecheckt”, vertelt Yorick. De kinderen luisteren geduldig en krijgen even later een echte videocamera op hun schouders om te testen hoe dat voelt: “best zwaar eigenlijk.”

In de studio worden ze tijdens het radioprogramma ‘Vol gas in de middag’ zelfs even door presentator Erwin van der Bliek geïnterviewd.

De kinderen die aangesloten zitten bij eisvrij gaan wekelijks na schooltijd op bezoek bij een bedrijf, om met eigen ogen te zien wat het betekent om schoenmaker te zijn, of te werken in een theater, of op een appelboomgaard.

Iets met knopjes
De meesten weten nog niet wat ze later willen worden, maar een van de jongemannen wil in ieder geval iets met knopjes: "Ik druk graag op knopjes en wil later iets worden waarbij ik de hele tijd knopjes kan indrukken." Een ander wil graag als DJ op feesten draaien en Carmel van tien jaar weet al dat zij later uitvinder en wetenschapper wil worden.

De kinderen weten nog niet welk bedrijf ze volgende week gaan bezoeken, maar op de vraag waar ze graag nog een keer achter de schermen willen kijken roepen de meesten: "een snoep- of chocoladefabriek!"