Zesduizend euro voor spierfonds

12-10-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De sponsoractie 'Kom Maar op!' voor het Prinses Beatrix Spierfonds heeft ongeveer zesduizend euro opgeleverd. Sportverenigingen Kethel Spaland, Ventura en Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen grepen de opening van Sportpark Willem-Alexander aan voor een grote inzamelingsactie.

Het fonds is daar bij monde van Chantal Luijendijk blij mee. "Ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet", zo schrijft zij. "Wij zijn enorm blij met de prachtige opbrengst. En niet alleen de opbrengst is mooi, maar ook de inzet van alle kinderen en volwassenen die hieraan hebben bijgedragen."

Ook de organisatie is tevreden met het resultaat: "In vier uitzendingen en in anderhalve week hebben we dat bedrag bij elkaar gecollecteerd", vertelt mede-organisator Marco Spruit Bleeker. In samenwerking met Pop Up Tv werd op het sportpark een mobiele studio ingericht van waaruit op de openingsdag afgelopen zaterdag werd uitgezonden. Drie andere uitzendingen werd verzorgd vanuit de studio. In de uitzendingen konden mensen en organisaties hun activiteiten en de opbrengst daarvan, doorgeven. "Over het algemeen waren het kleine bedragen die gedoneerd zijn. Honderd euro van een meisje die tien minuten ging hoepelen, oma en kleindochter die 'planken' en negentig euro doneren." Bedenk daarbij dat het Spierfonds niet in Schiedam collecteert omdat de opbrengst niet opweegt tegen de moeite die collectanten moeten doen, dan is dit bedrag tevredenstemmend, aldus Spruit Bleeker. "Bijkomend voordeel is dat door de gezamenlijke collecte ook het wijgevoel van de diverse verenigingen/bewoners op het sportpark Willem-Alexander een boost gekregen heeft."

Het gesponsorde bedrag groeide afgelopen dagen nog met een donatie van Kethel Spaland en nog wat kleine opbrengsten die na de opening van afgelopen zaterdag werden doorgegeven.

PS. Artikel is na plaatsing nog aangepast, met name voor wat betreft de uitzendingen die werden verzorgd.Gerelateerd