Zes nieuwe Coronapatiënten in Rijnmondregio

12-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De GGD Rotterdam-Rijnmond meldt vandaag nieuwe besmettingen met het Coronavirus in het bedieningsgebied. In totaal zijn er in vergelijking met gisteren zes patiënten met het virus bijgekomen. Zij wonen in Rotterdam, Hellevoetsluis en Krimpen a/d IJssel, aldus de GGD.

Inmiddels zijn er in de Rijnmondregio dertig Coronapatiënten. De tabel hierboven toont het actuele overzicht.

De nieuwe patiënten verblijven in thuisisolatie. Twee van hen zijn besmet geraakt in Noord-Italië, een andere patiënt kwam aan het licht vanuit contactonderzoek van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Van drie patiënten is nog niet bekend hoe zij besmet zijn geraakt, dit wordt nog onderzocht.

De GGD brengt wederom in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van deze patiënten zullen door de GGD benaderd worden. Mochten zij ziekteverschijnselen krijgen die passen bij het Coronavirus, dan worden zij ook in (thuis)isolatie geplaatst en getest op het virus.

PS. Een woordvoerder van de GGD meldt dat er in de tabel een foutje is geslopen en dat momenteel twee patiënten in het ziekenhuis liggen. Deze worden geteld bij hun woonplaats, niet naar de locatie van het ziekenhuis.Gerelateerd