Zes nieuwe besmettingen in Schiedam

25-07-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De GGD Rotterdam-Rijnmond meldt dat 297 Schiedammers Corona hebben opgedaan. Dat zijn er zes meer dan in de opgaaf van afgelopen dinsdag.

In Rotterdam is het aantal Coronabesmettingen in die drie dagen met 132 mensen opgelopen naar 3096.

De situatie in de regio die door de GGD wordt bediend is zorgelijk te noemen. Van Goeree-Overflakkee tot Krimpen aan den IJssel zijn nu volgens opgave van de Gemeenschappelijk Gezondheidsdienst 5424 mensen besmet. Er kwamen de afgelopen dagen geen overlijdensgevallen bij; dat aantal blijft zodoende staan op 587 mensen.   

De GGD stelt dat er meer uitbraken zijn onder families die bij elkaar gekomen zijn. "Bijvoorbeeld om samen te barbecueën, of om een verjaardag of het behalen van een diploma te vieren." Ook constateert de GGD uitbraken 'onder collega’s die werken voor organisaties waarbij het lastig is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden'. "Door te dicht bij elkaar te werken, besmetten collega’s elkaar onderling. Deze uitbraken zien we bijvoorbeeld in de zorg, de industrie en de haven."

Opvallend is volgens de gezondheidsdienst dat er 'meer besmettingen plaatsvinden onder de groep tussen twintig en veertig jaar'. "Een mogelijke verklaring hiervoor is dat zij meer sociale contacten zien."Gerelateerd