YETS Foundation krijgt extra steun van fonds

20-05-2016 Gezond Advertorial

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. prijst dit jaar zes organisaties voor hun goede werkzaamheden met een extra donatie. Woensdag 18 mei overhandigde Fonds-directeur John Massaar de vierde cheque ter waarde van tienduizend euro aan Peter Ottens van de YETS Foundation. Dat die extra financiële steun meer dan welkom is, bleek uit het luide gejuich van het YETS-basketbalteam dat op dat moment aan het trainen was.

Het geldbedrag is bedoeld als extra steuntje in de rug om hun goede werkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren. Peter Ottens beseft het nog niet helemaal. “Binnen YETS Foundation werkt iedereen ontzettend hard om een verschil te kunnen maken in het leven van kwetsbare jongeren. Behalve dat deze donatie een grote bijdrage gaat leveren in het door-ontwikkelen van onze interventie, is het vooral een bevestiging dat we de juiste richting in zijn geslagen. Dat werkt enorm motiverend. We zijn Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. dan ook zeer dankbaar”, aldus een enthousiaste Peter.

“Peter was een van de eerste jongeren die bij ons een aanvraag deed via het jongerenprogramma van het Fonds”, vertelt John Massaar. In de loop van de jaren heeft hij niet stilgezeten en is hij gestart met YETS Foundation. YETS zet sportteams op voor jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. De jongeren worden zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleid. Peter en zijn team stimuleren de jongeren om zich ook in te zetten voor anderen, bijvoorbeeld voor eenzame ouderen. Regelmatig komt hij met een groepje jongeren langs om hun plannen aan ons voor te leggen. Hij is een soort ambassadeur geworden van ons jongerenprogramma!”, licht John Massaar toe.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit jubileum onder het motto ‘Het Fonds prijst’. Van de stichtingen en verenigingen uit onze regio die met hun projecten het verschil maken, krijgen in totaal zes organisaties, in elke sector waarin het fonds actief is, een cheque van tienduizend euro. Eerder dit jaar kregen de Kroepoekfabriek (kunst en cultuur), Het Pronova College (educatie) en Myosotis (maatschappelijk welzijn) al een extra donatie van het jubilerende fonds.


Gerelateerd