Vrouwenpouwer in Schiedam

08-08-2016 Gezond Redactie

Ludmilla Skinner, in de bieb in de Korenbeurs; foto: Fleur Kooiman

SCHIEDAM – Een lifestyle-evenement voor vrouwen. Dat is de Female Force Ladies Fair die op 15 september in de bibliotheek in Schiedam wordt gehouden. De hele stad krijgt dan een vrouwelijk tintje, zo beloven de organisatoren.

Tijdens Female Force presenteren minimaal vijftig vrouwen zich 'met alles wat het leven leuk maakt'. Daaronder kunst, cultuur, ontspanning, mode, lifestyle en eten. “Ook is er aandacht voor de iets serieuzere onderwerpen met verhalen, uit het leven gegrepen.”

De organisatoren zijn Ludmilla Skinner en Lilian Cardoso. Zij hebben de afgelopen maand een groot aantal partijen in de stad benaderd voor deelname, met name vrouwen. Skinner vertelt: “Voor dit evenement zijn wij op zoek naar samenwerkingspartners die samen met ons de schouders eronder willen zetten.” Zij zoeken bijvoorbeeld mensen die workshops organiseren, organisaties die informatie willen overbrengen, vrouwen met een bijzonder verhaal en bijzondere acts.

Op het programma staan nu al een optreden van het vrouwenkoor 'Uit volle borsten' en een zogenaamd Krachtontbijt, waarin onderling wordt uitgewisseld over bijvoorbeeld de balans tussen werk en gezin, eenzaamheid, geluk en ouderdom. Ook al bevestigd is een workshop van de stichting Moeders met Talent over het thema: 'Wat zijn jouw dromen en kun jij lachen om jezelf?'

Verschillende talkshows zijn geboekt. De titels 'Wow wie is die vrouw?!' (over vrouwelijke ondernemers), 'Na de storm' (over traumatische ervaringen van vrouwen) en een 'A Womans Sexuality' geven indrukken van de te bespreken thematiek. Verder komt Esther Thedinga vertellen over financiële administratie en doet Fatma Sahin, schrijfster van het waar gebeurde verhaal 'Gevangen in Duisternis' een boekje open over liefde, jaloezie, geloof, onheil en vooral geluk; zij wil zo culturele taboe’s bespreekbaar maken.

Ook zullen Caffeine en Bellita Carol optreden, net als zangeres en actrice Kizzy. Er wordt tijdens Female Force gedanst op een Afrikaanse tango.

“Dit evenement tracht de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van vrouwen te bevorderen en versterken", aldus Skinner. "Een empowerment-evenement die de kracht van vrouwen ontwaakt. Het heeft een inspirerend, educatief en sociaal-maatschappelijk karakter en is een ontmoetingsplek waar vrouwen uit alle lagen van de bevolking bij elkaar komen, zowel jong als oud.”


Gerelateerd