Voorzichtig optimisme over Corona-ontwikkeling in Schiedam

09-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Er lijkt aanleiding voor voorzichtig optimisme over de ontwikkeling van de Coronapatiënten in Schiedam: het RIVM meldt vandaag geen nieuwe overledenen of ziekenhuisopnames van stadgenoten en maar 32 nieuwe besmettingen.

Dat zijn op alle fronten veel gunstiger cijfers dan de afgelopen dagen. Maar er is ook reden voor voorzichtigheid: de maandag betoonde zich tot dusver ook als dag waarop de gegevens nog niet optimaal waren aangeleverd, met een vertekening tot gevolg.

Komende dagen besluit het kabinet of er extra maatregelen nodig zijn om het virus echt terug te dringen. Daarbij wordt met name naar de regio Rijnmond gekeken en wordt onder meer een avondklok en mogelijk ook sluiting van in ieder geval sommige scholen bekeken.

In heel Nederland daalt het aantal vastgestelde besmettingen vandaag flink verder. Het RIVM meldt 4709 positieve tests, tegen 5703 gisteren en 6689 eergisteren.

Het beeld is anders bij de ziekenhuisopnames. Afgelopen 24 uur werden er volgens de cijfers 177 mensen voor behandeling opgenomen, en dat waren er meer dan de dag ervoor, 28 op precies te zijn.

Er werden ook meer patiënten opgenomen op de Intensive Care, veertig tegen 36 meldingen zondag. Er werden veertig overledenen gemeld, vier minder dan zondag doorgegeven.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date