Categorieën

Service

Vlietland krijgt kwaliteitsstatus

Vlietland krijgt kwaliteitsstatus
Nieuws

Vlietland krijgt kwaliteitsstatus

  • Redactie
  • 14-05-2015
  • Nieuws
Vlietland krijgt kwaliteitsstatus

Ziekenhuisdirecteur Van Erp en NIAZ-directeur Van Dun planten een boom

SCHIEDAM - Het Vlietland Ziekenhuis biedt kwaliteit. Die conclusie valt te trekken uit de zogenaamde NIAZ-status die het ziekenhuis opnieuw is verleend.

NIAZ-directeur Kees van Dun en Roos van Erp-Bruinsma, bestuursvoorzitter van de Sint Franciscus Vlietland Groep (SFVG) plantten dinsdag, op de Dag van de Verpleging een boom, om uit te drukken hoe de kwaliteit van zorg groeit. 

Het Vlietland Ziekenhuis kreeg het predicaat van NIAZ al eerder, in 2011. Het blijft vier jaar geldig. Na een doorlichting op allerlei onderdelen is de NIAZ-accreditatie opnieuw verleend. Die geldt als het kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. Met de status van het  Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) toont een ziekenhuis aan dat het doorlopend en systematisch werkt aan een goede organisatie en een hoge kwaliteit van zorg voor zijn patiënten. NIAZ kijkt onder meer naar de organisatie van de zorgverlening, de kwaliteitssystemen die deze moeten ondersteunen en de wijze waarop medewerkers hiermee omgaan. 

Het Vlietland Ziekenhuis voldoet nu volgens NIAZ aan de actuele Kwaliteitsnorm Zorginstelling. Het ziekenhuis ziet de NIAZ-heraccreditatie als een positieve stimulans om continu te blijven verbeteren. Ook het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, waarmee het Vlietland is gefuseerd, heeft de status.