Vlaardingse waterleiding doorgespoeld

09-11-2017 Gezond Redactie

Foto's: FlashphotoNL

VLAARDINGEN - Evides is begonnen met het doorspoelen van het waterleidingnet in Vlaardingen. Dat gebeurt 'met een kleine dosering' chloor. Daarmee moet de aangetroffen E. coli-bacterie onschadelijk worden gemaakt.

Het schoonspoelen van de leidingen met chloor is een snelle en effectieve manier om de aangetroffen bacterie aan te pakken, aldus Evides. Door de chloortoevoeging gaat het kraanwater in Vlaardingen anders ruiken en smaken. Bovendien kan het kraanwater een bruine kleur krijgen. Het kookadvies blijft tot nader orde gelden. Nieuwe metingen van het drinkwater hebben aangetoond dat de E. coli-bacterie nog in het kraanwater aanwezig is.

Kans op het doorstromen van het gechloorde water of het overslaan van de besmetting naar Schiedam, is er volgens het drinkwaterbedrijf niet. "Het leveringsgebied in Vlaardingen is ingeblokt en de bacterie en het chloor kunnen zich niet buiten dit gebied verspreiden."

Een andere maatregel is het opendraaien van enkele brandkranen in Vlaardingen. Dit zorgt voor een hoger waterverbruik en daarmee een snellere desinfectie van het net.

Bekijk de foto'sGerelateerd