Categorieën

Service

Vierseizoenenwandeling voor Villa Joep

Vierseizoenenwandeling voor Villa Joep
Gezond

Vierseizoenenwandeling voor Villa Joep

  • Redactie
  • 02-10-2018
  • Gezond
Vierseizoenenwandeling voor Villa Joep
DELFT - Drie organisaties - ANV Vockestaert, Vitesse Delft en Villa Joep - gaan samenwerken. Op 14 oktober beginnen zij samen met de vierseizoenenwandeling.

Villa Joep is een professionele organisatie die neuroblastoom, één van de meest agressieve vormen van kanker die kinderen kan treffen, bestrijdt. Opgericht en geleid door ouders die een kind aan deze vreselijke ziekte verloren. Opbrengsten van evenementen die Vockestaert en Vitesse organiseren gaan naar Villa Joep.

Vitesse Delft is een voetbalclub die vindt dat zij naast het voetballen ook een maatschappelijke taak heeft, die midden in de samenleving wil staan en daar waar nodig wil
handelen. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert is een organisatie van meelevende boeren en burgers in en om de gemeente Midden-Delfland die graag zo veel mogelijk
mensen wil laten genieten van dit veenweidegebied.

Samen organiseren ze de vierseizoenenwandeling. Zondag over een week is de eerste. Over vijf, tien, twintig of 35 kilometer door het groene gebied tussen Delft en Schiedam/Vlaardingen. Een vierseizoenenwandeling houdt in dat iedere deelnemer eenmaal in de herfst, eens in de winter, in de lente en zomer eenzelfde route door het gebied loopt. De vier seizoenen kunnen zo met elkaar vergeleken worden, om van elk seizoen de specifieke kenmerken te ontdekken. "Een vierdaagse, maar net even anders", aldus de organisatie.

De wandelaars betalen allemaal een vast bedrag om mee te mogen doen. Starten kan op 14 oktober vanaf acht tot elf ’s ochtends vanuit het clubhuis van Vitesse Delft, Henk van Riessenlaan 2 in Delft. Een routebeschrijving is te vinden op I: www.vitessedelft.nl. De kosten zijn per wandeling € 8,- per deelnemer. Wie zich inschrijft voor alle vier de wandelingen betaalt € 20,-. Kinderen onder de tien jaar kunnen onder begeleiding gratis deelnemen. Inschrijven kan via I: www.vockestaert.nl. De deelnemersbijdragen gaan naar  Villa Joep.