Vierhonderd meldingen vuurwerkoverlast

02-01-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Meer dan vierhonderd klachten over vuurwerkoverlast kwamen er de afgelopen dagen uit Schiedam. Zij werden verzameld bij het meldpunt Vuurwerkoverlast.nl.

Daaronder ook klachten over de restanten vuurwerk op straat. Groen Links besloot daarom werk te maken van het opruimen van de vuurwerkrommel. Gisteren gingen verschillende volksvertegenwoordigers en partijleden aan de slag om de straten in het centrum schoon te maken.

Dat leidde tot complimenten van Schiedammers, aldus de raadslid Katinka de Rover. Zij vindt het opvallend dat er zo veel glasscherven en kapotte flessen rondslingerenden. De Rover is verbaasd dat deze hinderlijke en mogelijk gevaarlijke situatie niet tot overlast wordt gerekend, bijvoorbeeld door burgemeester Lamers. De Rover: “Volgend jaar nodig ik burgemeester Lamers uit om mee te komen vegen. Het lijkt me goed als de burgemeester een beeld krijgt van hoe het er echt in de stad aan toe is.”

Binnen een uur veegden de Groen Linksers in het centrum en een deel van oost vier vuilniszakken vol vuurwerkafval bij elkaar. Maar schoon waren de straten daarmee volgens De Rover nog niet. "Een verbod op consumentenvuurwerk zorgt er ook voor dat deze vervuiling, die vrijwel elke straat in Schiedam heeft getroffen en vele Schiedammers een doorn in het oog is, wordt gestopt”.

 Gerelateerd