Vier extra Coronapatiënten in Schiedam

30-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het RIVM houdt het vandaag op 31 geregistreerde Coronapatiënten in Schiedam. Dat zijn er vier meer dan gisteren.

Het aantal mensen in Nederland dat als gevolg van een besmetting met het virus is overleden komt op 864. Dat zijn er 93 meer dan de opgave van gisteren. Toen waren er de voorgaande 24 uur volgens de cijfers 132 mensen overleden.

Tussen gistermiddag en vanmiddag zijn 507 mensen opgenomen in het ziekenhuis. In totaal testten tot dusver 11.750 mensen positief, dus besmet op het virus. Dat zijn er 884 meer dan gisteren.

Het RIVM herhaalt zijn 'duiding': "Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking."

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

 Gerelateerd