Vertrek Oomen mag wat kosten

28-06-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Chris Oomen heeft in zijn leven heel wat guldens en euro's door zijn handen zien gaan, al was het alleen maar op papier. Maar zijn eigen afscheid bij DSW leverde ook voor hem een bedrag op waarvan hij onder de indruk was. Het geld gaat naar de stichting Vlinderkind.

"De ergste aandoening waar je nog nooit van hebt gehoord." Zo wordt de vooralsnog ongeneeslijke ‘Vlinderziekte’ (Epidermolysis Bullosa/ EB) omschreven. Bij mensen met deze ziekte is de huid net zo kwetsbaar als de vleugels van een vlinder.

Vlinderkind zet zich in voor kinderen met deze ziekte en medisch onderzoek. Shivan (25) lijdt eraan en is ambitieus als het gaat om genereren van bekendheid voor deze heftige aandoening. Hij nam maandag samen met Vlinderkind-voorzitter Jack van Zijp de cheque in ontvangst. "Een uniek hoog bedrag", aldus Van Zijp.

Dat kwam ook zo: Chris Oomen, een man in bonus, had aangekondigd de opbrengst van het afscheid, bedragen bij elkaar gebracht door personeel en relaties, uit eigen portemonnee te verdubbelen. Naar verluidt was Oomen tot de overhandiging ongewis over wat zijn bedrijf en relaties er voor over hadden om hem te zien vertrekken. "Er is maar liefst € 46.268,60 opgehaald", werd hem gezegd. De afzwaaiden bestuursvoorzitter schreef vervolgens € 92.537,20 op de cheque - hij schijnt een kei in rekenen.

De onbekendheid van de Vlinderziekte, in combinatie met de ernst ervan, was voor Chris Oomen de reden om voor de stichting Vlinderkind te kiezen. Hij bedankt ieder die heeft gedoneerd: "Uit het enorme bedrag blijkt dat als mensen eenmaal bekend raken met deze verschrikkelijke ziekte, ze met veel sympathie doneren.”Gerelateerd