Verdere daling Corona-infecties Schiedammers in teststraten

04-08-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal positieve Coronatesten in Schiedam, zoals verwerkt door de GGD, is afgelopen week (tot en met afgelopen zondag) verder gedaald. De gezondheidsdienst telde er 89, tegen 145 in de voorgaande week. 

In de week daarvoor werd een tijdelijke piek bereikt met 231 besmettingen.

Gelijkopgaand met de daling van het aantal vastgestelde infecties is de terugloop van het aantal tests dat Schiedammers in een van de teststraten van de GGD aflegde. Dat liep terug van 1616 naar 1101 naar 672 afgelopen week.

Al met al bleef het aantal positieve tests op het totaal gelijk, met 13,2 procent. Op andere plekken dan in de teststraten, zoals in instellingen en ziekenhuizen, werden nog eens zes besmettingen bij inwoners van Schiedam vastgesteld.

Vandaag meldt het RIVM in de stad weer negentien nieuwe infecties. De afgelopen dagen bleef het aantal geregistreerde besmettingen steken op vijf en zes. Ook is er afgelopen dag een Schiedammer in het ziekenhuis opgenomen vanwege Corona. In heel Nederland werden 2836 nieuwe besmettingen vastgesteld, werden 57 mensen opgenomen, moesten er dertien patiënten naar de IC en overleden zeven mensen die leden aan Corona. Gerelateerd