Veertien Schiedammers besmet met Coronavirus

25-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Langzaam maar gestaag loopt het aantal vastgestelde besmettingen met het Coronavirus in Schiedam op. De teller staat nu op veertien; gisteren was dat tien.

Eerder vandaag bevestigde de GGD dat voor het eerst een inwoner van Schiedam is overleden aan de gevolgen van het virus.

Het RIVM, dat de cijfers bekendmaakt, spreekt van een mogelijke afvlakking van het aantal patiënten dat het virus onder de leden heeft. "De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking." Aldus het RIVM.

Dat neemt niet weg dat in Nederland de afgelopen 24 uur tachtig mensen zijn overleden als gevolg van het virus. Daarmee heeft de virusuitbraak nu in Nederland al 356 mensenlevens gekost.

"Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld", zo zegt het RIVM. "Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven."

In totaal 852 nieuwe registraties van besmettingen zijn sinds gisteren gedaan, waarmee het totaal in Nederland op 6412 komt. 1836 Van hen liggen in het ziekenhuis of zijn opgenomen geweest. Dat zijn er 341 meer dan bij de vorige bekendmaking.Gerelateerd